Werkwijze

“Om mooie foto’s te maken hoef je alleen maar goed te kijken en geduld te hebben. Je houdt je blik open en observeert. De mooiste dingen gebeuren dan spontaan, zonder dat je ze had kunnen bedenken. Niets in scene zetten, maar een scherp oog hebben voor wat er voor je neus gebeurt. Dat vind ik het allermooist aan mijn vak.

Dit komt het mooiste naar voren in mijn reportages “Day in the Life”. Hierbij volg ik mensen – bijvoorbeeld een gezin, een band of een organisatie – een dag lang en dan leg ik vast wat er gebeurt. Daar komen de mooiste foto’s van. Er hoeft niks op de foto, maar alles mag. Je hebt zoveel tijd om te goed te kijken dat je de mooiste momenten en emoties kan vastleggen. Want die komen het best tussendoor naar voren, in de kleine momenten tussen ouders en kinderen. De alledaagse dingen die je normaal gesproken over het hoofd ziet worden deze manier vereeuwigd. En dat is waardevol, want normaal gesproken verdwijnen deze momenten ongezien.

Voor bruiloften en organisaties fotografeer ik ook op deze manier. Hier is er natuurlijk wel sprake bepaalde momenten die vastgelegd moeten worden – het aansnijden van de taart, de kus. Maar ook daar gebeurt genoeg spannends als je je ogen open houdt.“